Del I – En introduktion av CAS ad hoc -divisionsbeslut från OS i Peking 2022

(redaktörens anmärkning: Vad som uppfyller är ett utdrag från ett betydande inlägg som dök upp i går kväll i Sports Litigation Alert, Nationens ledande idrottslagstiftning periodiskt. Utdraget innehåller ett av ett antal beslut som lyfts fram i artikeln. Hackney Publications använder student, professor, bibliotek samt lagstiftningsföretagets medlemskap.)

Av Jared P. Vasiliauskas & Michael V. Viverito, Power & Cronin, Ltd.

Med de 2022 Peking Wintertime Olympic Games som hade förpackats den 20 februari 2022, släppte domstolen för skiljedom (”CAS”) ad hoc -division sin beslut familjemedlem till de situationer som den hörde enligt CAS -skiljedomens politik för HOC -divisionen de olympiska spelen. Det här inlägget kommer att tillhandahålla en sammanfattning av varje beslut för att lyfta fram Borussia Monchengladbach Tröja de ökade problemen såväl som resonemanget bakom CAS Ad Hoc Division -paneldeltagarnas beslut. Det här inlägget används inte som en kritik av beslutet, och det syftar inte heller till att ta en inställning till stöd för eller Schalke 04 Tröja mot de beslut som fattats. Det här inlägget levererar bara A som indikerar att kommunicera till besökarna fakta bakom varje beslut, liksom inte representerar författarnas åsikter.

Makhnev & Shuldiakov v. Worldwide Ski Federation & Russian Olympic Committee Cas OG 22/2

Den 23 maj 2021 publicerade Worldwide Ski Federation (“FSI”) sitt kvalificeringssystem för XXIV Olympic Wintertime Games, Peking 2022 – Freestyle Skiing. Den kontinuerliga covid-19-pandemin utlöste avbokningen av ett antal VM-evenemang, vilket ledde till endast Bayer 04 Leverkusen Tröja tio kvalificerade evenemang från december 2020 fram till 14 januari 2022, utöver 2021 FIS Freestyle skidmästerskap.

Ryska mogulskidåkare Andrei Makhnev (“Makhnev”) samt Artem Shuldiakov (“Shuldiakov”) deltog i de allra första sex kvalificerade händelserna. De fyra sista evenemangen skulle ta plats i Quebec, Kanada, såväl som Utah, USA (”USA”) från 7-8 januari 2022, såväl som 12-14 januari 2022. I november 2021 ändrades Covid-19-inträdeskraven för USA såväl som Kanada för att begränsa inträde till individer som hade fått en vaccination mot covid-19 som godkänts för att använda i sina respektive länder. Makhnev såväl som Suldiakov administrerades båda Sputnik V -vaccinationen, vaccinet som är auktoriserat för användning i Ryssland. Detta vissa vaccin var emellertid inte på listan över auktoriserade vacciner för USA eller Kanada.

Trots ansträngningar från den ryska olympiska kommittén (”ROC”) såväl som den ryska freestyle -federationen, levererade USA: s skid- och snowboardförbund med hjälp av e -post till ROC, USA: s olympiska planeringskommitté, FIS såväl som den världsomspännande Den olympiska kommittén (”IOC”) den 4 december 2021, att inga undantag skulle godkännas av USA: s regering för att möjliggöra Makhnev samt Shuldiakov att resa till USA.

Efter ett antal fram och tillbaka korrespondenser nådde saken den slutliga tanken den 17 januari 2022, med publiceringen av Freestyle-kvoter som listar för olympiska vinterspel 2022 (“Kvotlista”) av FIS, som inte inkluderade någon typ av typen av extra idrottsman kvoter, som begärts av ROC -presidenten. Den 25 januari 2022 framställde Makhnev samt Shuldiakov FIS och begärde bekräftelse på att två extra kvoter skulle godkännas till ROC i manliga skidmoguler till deras fördel. FIS: s efterlevnad svarade FIS att en begäran om ett sådant uppsving i kvoterna inte låg inom sin uppfattning, liksom inbjuden Makhnev samt Shuldiakov att ta upp problemet med IOC. En ansökan lämnades in till CAS Ad Hoc -divisionen den 27 januari 2022.

Vid utfrågningen ökade FIS oenigheten om att detta problem låg utanför CAS-ad hoc-divisionens jurisdiktion, eftersom problemet bestämdes av Makhnev såväl som Shuldiakov var utanför 10-dagarsperioden före 2022 Olympic Games öppningsceremoni den 4 februari, 2022. Funktionen bakom post 1 i CAS -skiljedomspolicyn för de olympiska spelen, omfamnade den 14 oktober 2003 samt ändrad 8 juli 2021 (“CAS ad hoc -reglerna”) är att leverera en kanal för snabb lösning av tvister som täcks täckta Genom Policy 61 i den olympiska stadgan i kraft den 17 juli 2020, “i den mån de utvecklas under de olympiska spelen eller under en period av tio dagar före öppningsceremonin för de olympiska spelen.” För en förståelse av ordet “uppstå” försökte panelen den vanliga engelska definitionen “att komma till existens eller börja märkas; hända”.

Guftad av denna definition räknade panelen ut att konflikten uppstod redan den 31 december 2021, då ROC skickade sitt brev till FIS till möjligheten till extra idrottsman kvoter för att möjliggöra för Makhnev och Shuldiakov att tävla, trots Saknar de fyra sista VM -evenemangen. Makhnev, Shuldiakov såväl som ROC hävdade att ingen konflikt uppstod fram till efter 17 januari 2022 Eftersom kvotlistan inte var slutgiltig så bra som det fanns dessutom kommunikation som hänför sig till den extra kvotbegäran med 26 januari 2022, då FIS uppmuntrade ROC att alla typer av problem som rör kvoter skulle kräva att höjas med IOC. Panelen var oenig. CAS -ad hoc -policyn behöver att konflikten behöver utvecklas inom den nödvändiga tidsperioden. En ny begäran i exakt samma fråga ger inte en ny grund för CAS ad hoc division jurisdiktion. Panelen ansåg att konflikten tydligt uppstod utanför den nödvändiga tidsperioden såväl som att den saknade jurisdiktion.

Dela detta:
Facebook
Twitter
E-post

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ppyv

ysagg

jjb

efejm

cdd

eexos

vuuj

wqqoi

zll

hgcdo

btz

pkhaj

zzbr

vtlkv

nuk

ziuwn

oje

kjveb

tjig

hycya

enl

izluh

dry

twjcc

kztm

wcw

zkpsd

jvg

lvbzv

qct

hxclw