Låt oss återigen prata Nevadas faktiska omedelbara replaypolicy samt Clark vs Alpar Stoppage

Jessica-Rose Clark besegrade Sarah Alpar av TKO (Strikes, omgång 3, 4:21) på UFC på ESPN+36 i helgen. Strax före den officiella stoppet slog Clark Alpar med ett knä mot huvudet när Alpar var försiktigt nära att bli jordad.

Domaren Chris Tognoni trodde att en foul inträffade såväl som utropad.

När Alpar återhämtade Tognoni insåg att han var i fel. Under online -sändningen var det osäkert om han åtnjöt omedelbar uppspelning eller konsulterade med andra tjänstemän men en metod eller ytterligare en avsedd att erkänna att ingen foul inträffade. Kampen återupptogs såväl som Clark fortsatte till seger.

Av skäl som förblir osäker på UFC -sändningsgruppen fortsätter att specificera att omedelbar replay endast kan användas med att följa en anfallssekvenser samt föreslog att det är vad som inträffade. Sändningslaget hade fel på båda fronterna.

Medan Nevada -policyer gör det möjligt för en domare att använda omedelbar uppspelning efter en anfallssekvens här här slutade inte. Tognoni specificerade tydligt att han aldrig avbröt anfallet. Det fanns ingen anfallssekvens. Istället använde Tognoni befogenheterna enligt NAC 476.682 avsnitt 5 som tydligt konstaterar att ”domaren kan, när som helst av tid under en tävling eller utställning, telefonsamtal en time-out för att söka råd från med tjänstemän i kompensationen eller för att se omspelning Sao Paulo FC Tröja antal fot”.

Kevin Iole förvärvade omedelbart kommentar från Nevada Athletic Compensation som verifierade att detta var vad som hände. Enligt IOLE noterade NAC enligt följande:

”Det var en laglig strejk. De pausade kampen eftersom de trodde att det var ett knä för en jordad motståndare. De gick till replayen och verifierade att det var en juridisk strejk. Kampen stoppades aldrig officiellt. Sarah Alpar frågades om hon kunde fortsätta såväl som om hon ville fortsätta, liksom hon sade ja. Enligt NSAC -reglerna kan anfallet fortsätta efter replay med tanke på att kampen endast tillfälligt pausades såväl som aldrig officiellt stoppat. ”

Lämplig policy kring replay såväl som de olika scenarierna där den kan användas i Nevada läser enligt följande:

NAC 467.682

1. En domare ansvarar för att verkställa tävlingens policyer eller utställning. Domaren ska inte tillåta orättvisa metoder som kan orsaka skador på en obeväpnad stridande. Domaren är den enda skiljemannen för en anfall, liksom domarens beslut för att upprätthålla policyerna i en tävling eller utställning, förklara fouls eller stoppa en tävling eller utställning kanske inte vänds förutom om vad som annars tillförs enligt NAC 467.70 efter NAC 467.770 efter en utfrågning inför kommissionen.

2. Domaren ska varna de obeväpnade stridande när de begår foul.

3. Om en obeväpnad stridande begår en foul, kan domaren dra av punkter från den obeväpnade stridaren eller diskvalificera honom eller henne.

4. Vid den Qatars herrlandslag i fotboll Tröja slutliga tanken på en tävling eller utställning stoppades snabbt sedan en skada på en obeväpnad stridande enligt NAC 467.718, kan en domare se en omspel, om tillgänglig, i köp för att ta reda på om den skada som var oro utlöses av en juridisk strejk eller en foul. Om beslutet fattas att skadan var resultatet av:

(a) Ett lagligt slag, den skadade obeväpnade striden måste räknas ut för att ha tappat tävlingen med teknisk knockout.

(b) En foul, det måste räknas ut om foulen var avsiktlig eller oavsiktlig. Om anses:

(1) avsiktligt, resultatet av tävlingen måste räknas ut i enlighet med NAC 467.698; eller

(2) Oavsiktligt, resultatet av tävlingen FC Utrecht Tröja måste räknas ut i enlighet med NAC 467.702 eller 467.7966.

5. Domaren kan, när som helst av tid under en tävling eller utställning, telefonsamtal en time-out för att söka råd från med tjänstemän i kompensationen eller för att se omspelningsfilmer

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Låt oss prata Daniel Cormier Eye Poke, missade telefonsamtal samt Nevadas omedelbara replay Ruleaugust 16, 2020
Cabmaa Modifications Stewart v. Barroso till ingen tävling efter ”Själv uppenbart fel” 22 november 2016
BEGÅNG AV BESLUT – En uppdelning för NSAC, Urijah Faber samt Francisco Riverajanuary 13, 2015in “Nevada Battle Sports Law”

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ppyv

ysagg

jjb

efejm

cdd

eexos

vuuj

wqqoi

zll

hgcdo

btz

pkhaj

zzbr

vtlkv

nuk

ziuwn

oje

kjveb

tjig

hycya

enl

izluh

dry

twjcc

kztm

wcw

zkpsd

jvg

lvbzv

qct

hxclw