Antibakteriella tvålar: Att vara för ren kan göra människor sjuka, studie föreslår

antibakteriella tvålar: att vara för ren kan göra människor sjuka, studie föreslår

ScienceDaily – Unga människor som är överexponerade för antibakteriella tvålar som innehåller triklosan kan drabbas av mer allergier, och exponering för högre nivåer av bisfenol A bland vuxna kan påverka immunsystemet negativt, ett nytt University of Michigan School of Public Health Study.

Triclosan är en kemisk förening som används allmänt i produkter såsom antibakteriella tvålar, tandkräm, pennor, blöjpåsar och medicintekniska produkter. Bisfenol A (BPA) finns i många plast och till exempel som ett skyddande foder i matburkar. Båda dessa kemikalier befinner sig i en klass av miljömässiga toxiska ämnen som kallas endokrinstörande föreningar (EDC), som tros påverka människors hälsa negativt genom att efterlikna eller påverka hormoner.

Med hjälp av data från undersökningen 2003-2006 jämförde U-M-forskare U-M-forskare urin BPA och triklosan med Bologna FC 1909 Tröja cytomegalovirus (CMV) antikroppsnivåer och diagnos av allergier eller höfeber i ett prov av amerikanska vuxna och barn över ålder 6. Allergi och hö och höhö Feberdiagnos och CMV -antikroppar användes som två separata markörer för immunförändringar.

“Vi fann att personer över 18 år med högre nivåer av BPA-exponering hade högre CMV-antikroppsnivåer, vilket antyder att Vissel Kobe Tröja deras cellmedierade immunsystem kanske inte fungerar korrekt,” sade Erin Rees Clayton, forskningsutredare vid U-M School of Public Health och Första författaren på tidningen.

Forskare fann också att personer i åldern 18 år och under med högre nivåer av triklosan var mer benägna att rapportera diagnos av allergier och hösfeber.

Det finns en ökande oro bland det vetenskapliga samfundet och konsumentgrupper att dessa EDC är farliga för människor på lägre nivåer än tidigare trott.

“Triclosan-resultaten i de yngre åldersgrupperna kan stödja” hygienhypotesen “, som upprätthåller US Sassuolo Tröja levande i mycket rena och hygieniska miljöer kan påverka vår exponering för mikroorganismer som är fördelaktiga för utvecklingen av immunsystemet,” sade Allison Aiello, associerad Professor vid U-M School of Public Health och huvudutredare i studien.

Som ett antimikrobiellt medel som finns i många hushållsprodukter kan triklosan spela en roll för att förändra mikroorganismerna som vi utsätts på ett sådant sätt att vår immunsystemutveckling i barndomen påverkas.

“Det är möjligt att en person kan vara för ren för sitt eget bästa,” sa Aiello, som också är en besökande lektor i epidemiologi vid Harvard.

Tidigare djurstudier indikerar att BPA och triclosan kan påverka immunsystemet, men detta är den första kända studien som tittar på exponering för BPA och triclosan när det gäller mänsklig immunfunktion, sade Aiello.

En överraskningsuppträdande är att med BPA -exponering verkar ålder som är viktig, säger Rees Clayton. Hos personer 18 år eller äldre var högre mängder BPA förknippade med högre CMV -nivåer, men hos personer yngre än 18 var det omvända sant.

“Detta antyder att tidpunkten för exponeringen för BPA och kanske mängden och tiden vi utsätts för BPA kan påverka immunsystemets svar,” sade Rees Clayton.

Detta är bara det första steget, sa hon, men ett mycket viktigt. Framöver vill forskare studera de långsiktiga effekterna av BPA och triklosan hos människor för att se om de kan skapa ett kausalt förhållande.

En begränsning av studien är att den mätte sjukdom och exponering samtidigt och därmed bara visar en del av bilden, sade Aiello.

“Det är till exempel möjligt att individer som har en allergi är mer hygieniska på grund av deras tillstånd, och att förhållandet vi observerade är därför inte kausal eller är ett exempel på omvänd orsakssamband,” sade Aiello.

Friskrivningsklausul: Den här artikeln är inte avsedd att ge medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Visningar som uttrycks här återspeglar inte nödvändigtvis de av ScienceDaily eller dess personal.

Story Source:
Ovanstående berättelse trycks om (med redaktionella anpassningar av ScienceDaily -personal) från material som tillhandahålls av University of Michigan, via Eurekalert!, En tjänst av AAAS.

Journalreferens:
1. Erin M. Rees Clayton, Megan Todd, Jennifer Beam Dowd, Allison E. Aiello. Effekterna av bisfenol A och triclosan på immunparametrar i den amerikanska befolkningen, NHANES 2003-2006. Miljöhälsoperspektiv, 2010; Doi: 10.1289/ehp.1002883

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ppyv

ysagg

jjb

efejm

cdd

eexos

vuuj

wqqoi

zll

hgcdo

btz

pkhaj

zzbr

vtlkv

nuk

ziuwn

oje

kjveb

tjig

hycya

enl

izluh

dry

twjcc

kztm

wcw

zkpsd

jvg

lvbzv

qct

hxclw