MMA -handskar producerar “4‐5 gånger större toppkraft” än boxningshandskar

I mina pågående ansträngningar för att lyfta fram studier som behandlar säkerhetsfrågor i stridssporter publicerades nyligen en intressant studie av Benjamin Lee och Stuart McGill från ryggraden Biomekanik Laboratorium, vid University of Waterloo (Kanada) som testar de bästa krafterna orsakade av MMA -handskar kontrasterade med 16 oz boxningshandskar. Studien utvärderade också tiden till toppkraften mellan dessa handskar tillsammans med deras slitmönster under 10 000 strejker.

Studien nådde följande slutsatser:

MMA -handskar producerade 4–5 gånger större toppkraft och 5 gånger snabbare lasthastighet jämfört med boxhandsken. MMA -handskar visade emellertid också tecken på materiell trötthet, varvid toppkraften ökade med 35%och belastningshastigheten ökade med 60%under testets varaktighet. Boxningshandskegenskaper försämrades men i mindre utsträckning. Sammanfattningsvis skilde sig de kinetiska egenskaperna hos MMA -handsken väsentligt från boxningshandsken vilket resulterade i effekter som kännetecknas av högre toppkrafter och snabbare utveckling av kraft. Materialegenskaper inklusive styvhet och tjocklek spelar en roll i de kinetiska egenskaperna vid påverkan och kan dras ut för att förändra skademekanismer för trubbig Tottenham Hotspur Tröja kraft trauma.

Den fullständiga studien kan hittas här: Strikande dynamik och kinetiska egenskaper hos boxning och MMA -handskar

Jag frågade fysikern Jason Thalken, en person som vet en sak eller två om Stade Rennais FC Tröja vetenskapen om att slå, för lite feedback om betydelsen av dessa data som ansåg att toppkraftsmetriken inte var lika väsentlig som den snabbare tid till toppkraft som produceras av MMA -handskar. Här är Jasons kommentarer:

Annons

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Knockouts med stans förbättrade tiofaldigt efter handskar introducerad till MMAJUNE 29, 2014in “Safety Studies”
Data avslöjar Bare Knuckle Boxing har lägre hjärnskakningsfrekvens än handskar Fightsnoveber. 2020in “Safety Studies”
Boxning Glove i kombination med huvudbonaden hittade bästa kombination för att minska hjärnskakningens effekter för att slå Sports december Palmeiras Tröja 18, 2012 i “Säkerhetsstudier”

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ppyv

ysagg

jjb

efejm

cdd

eexos

vuuj

wqqoi

zll

hgcdo

btz

pkhaj

zzbr

vtlkv

nuk

ziuwn

oje

kjveb

tjig

hycya

enl

izluh

dry

twjcc

kztm

wcw

zkpsd

jvg

lvbzv

qct

hxclw