10 udda livsmedel som löpare äter

löpare kan äta. Om du någonsin har chockat vänner eller familj genom att fylla ditt ansikte före, under eller efter en lång körning, välkommen till klubben! Dina fans förstår bara inte. Något händer när du tränar längre avstånd och din veckovisa körsträcka ökar, du börjar se maten annorlunda. “När jag körde professionellt skulle jag äta allt för att göra bättre”, säger Fitbit -ambassadör Ryan Hall. “Mat är ett prestandaförbättrande ämne.” Han indikerar det – hall åt tre måltider och tre snacks om dagen, plus ett midnatt mellanmål, för att undvika att gå ner för mycket vikt under träningen. Och så mycket som han älskar superfoodlax och sötpotatis, fick några av dessa näringsval lite mer … ovanligt.

Från tankesättet hos idrottare som verkligen och verkligen tänker på mat som bränsle, här är bara några av de udda och fantastiska livsmedel som löpare äter.

Chips & kringlor för en snabb saltslick

Potatischips är inte för speciella, men åskådare kan vara chockade över att se påsar med skräpmat som passerar mitt i maraton. Idrottare behöver salt, och chips och kringlor är ett snabbt sätt att fylla på natrium. Ingen skam om du suger saltet av den kringla, jagar det med några slurder vatten och komma tillbaka där ute.

Kör på gelébönor och gummibjörnar

Sedan finns det godisskålarna på kursen. När idrottare behöver grundläggande kolhydrater, Stat, indikerar det socker! Du kan få sporttillskott i bönor och gummyform, men vissa människor gillar att springa på gammaldags godis.

Kör Ajax Tröja för chokladgodis och barer

För Chocoholics kan nötiga barer och godis träffa platsen. Lätt och lätt att ta tag i, de erbjuder socker, lite protein och ett strö salt. Det skiljer sig inte från en jordnötssmör och gelésmörgås, eller hur?

Betesaft till frukost

Endurance -idrottare handlar om rödbetor, eftersom studier har visat hjärt- och kärlfördelar för cyklister, löpare och andra idrottare. I stället för att äta rötter eller greener, slurar massor av idrottare juicen. Olympisk maratoner Shalane Flanagan gör en morgonsmoothie som är en chockerande färg.

Puckervärd tårta körsbärssaft

Inte söt, men sur körsbärssaft har antiinflammatoriska egenskaper, som kan lugna ömma muskler och snabba återhämtning. Vissa löpare pucker upp före och efter träning, istället för att poppa ibuprofen.

Pickle juice, snälla

Har du någonsin sett en idrottsman dricka från en pickle burk efter träning? Den saltlösningen är ett annat salt trick att ta i natrium. En studie föreslog att vinäger också kan hjälpa till med muskelkramper. Se bara till att fördubbla näven med ett glas vatten för att balansera natrium.

Cola för koffeinfiender

Medan många av oss måste sluta dricka sockerhaltig soda (en ultrabearbetad mat!), Marathoners och triatleter fortfarande swig papperskoppar fulla av platt cola. De troende lovar att socker och koffein ger dem en förbättring genom de hårda sista milen.

Sushiris på en rulle

Flytta över pasta-ris är också populärt för koldioxidbelastning, och sushi är den bästa kombinationen av kolhydrater plus protein. Massor av maratonare gör det till en middag före loppet, och ultramaratonare har varit kända för att äta den på vägen. Om Borussia Monchengladbach Tröja tanken på rå fisk gör att magen flipar, packar proffs också risbollar och kakor.

Sötpotatis att gå

Ryan Hall lindar sötpotatis i folie för ett on-the-go mellanmål. “Jag låtsas att jag äter en burrito när jag får udda stirrar på ett flygplan,” rycker upp Hall. “Men sötpotatis är en av de bästa kolhydraterna som en löpare kan äta, med ett lågt glykemiskt index och krampstridig kalium.” Andra löpare laddar potatismos i plastpåsar. Visst, de skulle förmodligen vara trevligare bredvid en stekt middag, men det fungerar för grundläggande kolhydrater på språng.

Sist men aldrig minst: lever

“Jag gick in i huset häromdagen för att hitta min fru Sara som satte nötköttlever i mixern,” säger Hall. ”Jag försöker alltid udda livsmedel, men det smakade ganska mycket som du skulle föreställa dig. En bit räckte för mig. ” Distanslöpare tuggar på levern för järn, och hallarna har försökt blötlägga den i mjölk, yoghurt och andra marinader för att tämja dess starka smak. “Jag har fortfarande inte hittat ett sätt att faktiskt njuta av att äta lever,” medger Hall. “Men maten är bränsle, så den måste gå ner.”

För att vara tydlig föreslår ingen att du fokuserar på chips, godis och läsk som leder fram till ditt nästa lopp. På lång sikt finns det ingen ersättning för god näring. Men politiken är olika för sportnäring, och särskilt efter många mil eller timmar tenderar de att böja sig. Om en udda mat fungerar för dig, välj det! Och om du ser en vän eller lagkamrat ta en bit av något bisar, ge henne en hög fem. Ibland måste du äta vad som krävs för att komma över den mållinjen.

Denna information är endast för utbildningsändamål och är inte avsedd som ersättning för medicinsk diagnos eller behandling. Du får inte använda denna information för att diagnostisera eller behandla ett hälsoproblem eller tillstånd. Kontrollera alltid med din läkare innan du ändrar dieten, ändrar dina sömnvanor, tar kosttillskott Marockos herrlandslag i fotboll Tröja eller startar en nEW Fitness -rutin.

Becky Duffett

Becky Duffett är en bidragande näringsredaktör för Fitbit och en livsstilsförfattare med en passion för att äta bra. En före detta Williams-Sonoma Cookbook-redaktör och examen från San Francisco Cooking School, hon har redigerat dussintals kokböcker och många recept. City Living har förvandlat henne till en snurrmisbrukare – men hon skulle fortfarande hellre rida på en häst. Hon bor i det sötaste området i San Francisco, tillbringar helger på bondens marknad, försöker läsa på bageriet och steka stora middagar för vänner.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ppyv

ysagg

jjb

efejm

cdd

eexos

vuuj

wqqoi

zll

hgcdo

btz

pkhaj

zzbr

vtlkv

nuk

ziuwn

oje

kjveb

tjig

hycya

enl

izluh

dry

twjcc

kztm

wcw

zkpsd

jvg

lvbzv

qct

hxclw